Kelebek Script indirmek için Tıklayın

Görme Engelli Öğrenci İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında Üçüncü Oldu
Görme Engelli Öğrenci İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında Üçüncü Oldu
Yazan : Haber | Tarih : 2010-03-10   
Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün ilköğretim okulları arasında düzenlediği "İstiklal Marşı'nı En Güzel Ben Okurum" yarışmasında görme ve bedensel engelli öğrenci üçüncü oldu.

İl genelindeki 39 ilköğretim okulundan 5 bin öğrenci katıldığı yarışmada finale kalan öğrenciler, milli marşı en güzel şekilde okumak için ter döktü.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yarışmada bir konuşma yapan Emniyet Müdür Vekili Sinan Beyenir, "Bu toprakları atalarımız omuz omuza savaşarak düşmandan kurtardı. Amacımız o ruhu, o birlik ve beraberliğinin kaybolmamasını sağlamaktır." dedi.

Vali Yardımcısı Orhan Burhan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile velilerin izlediği yarışmada sahne ye çıkan 39 öğrenci milli marşın tamamını okudu. Edebiyat öğretmenlerden oluşan jüri, Halide Kutlualp İlköğretim Okulu'ndan İrem Eroğlan'ı birinci seçti. Özel Celal Değer İlköğretim Okulu'ndan Berra Yeşilbaş 2. ve 75. Yıl Türk Telekom İlköğretim Okulu'ndan Yakup Mamiş 3. oldu. Görme ve spastik engelli Mamiş, marşı bir hafta içinde ezberlediğini belirtti. Mamiş'in öğretmeni Mukaddes Akıncı da, yarışmaya iddialı olarak girdiklerini ifade etti. Yarışma sonunda dereceye giremeyen öğrencilerin gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.



(CİHAN)
Son Güncelleme ( 2010-03-10 )
 


facebook.com Digg Google Bookmarks


Yorumlar
Yorum bulunamadı, hemen formu doldurup ilk yorumu siz yapın.


Yorum Yazın

İsim: *
E-Mail Adresiniz: *
Yorumunuz: *